Leivategu Aili juures: Naisteklubi 25.11.2011

25. novembri õhtul said Võnnu naised kokku Aili Lepikovi juures, et üheskoos leivategemise nippe õppida. Saadi teada, kust jahu osta, kust otra saada ja mida kõike veel leiva sisse panna. Lausa kadedaks tegi Aili teadmised ja oskused. Aga paljud naised oskasid juba väga teadlikult kaasa rääkida leivateost! Külla arutati vormide üle, küll räägiti, et kui kaua ja kuidas ikka täpselt tainas peaks eelkerkima ja pärast kerkima ning vormis kerkima....





Siin pannakse leivasse köömneid ja seda peovahel hõõrudes, et maitse ja lõhn ikka tõeliselt aroomitama hakkaks :-D
Siin röstib Aili ära kõik seemned, mis leiva sisse pandi: päevalille, seesami, linnase, jne....



Ivi saab kaasa juurestise. Selle said kõik soovijad aga Ivi oli nii ettenägelik, et oli ka oma purgi kaasa haaranud!
Ja kellel purki polnud, sai kilekotiga :-D, mis paisusid nagu pallid!
Aili maitsvate ja soojade koduleibadega, mis tal olid just valmis saanud, kui meie naised saabusime.
Ja siin läheb juturingiks: kärbseseene kasulikkusest; roosa soola vajadusest; elusa pärmi tegemisest; .... Ailil on palju rääkida tarkusi, kuidas elada!

Ja muide, meile pakuti tõelist, oma aiast korjatud juurtest tehtud VÕILEILLEJUUREKOHVI! Ja uskuge mind, see maitses nagu vana hea nõuka-aegne viljakohvi ning mõelge kui palju tervislikum see on!
Igaljuhul AITÄH Aili. Väga tore, soe ja armas vastuvõtt oli Alliku talus :-D 16.ndal detsembril aga saame kokku Elviira juures, kus läheb tõeliselt veriseks.....jõuluverivorstid tulevad! Ning juba ette suured tänud Ailile ja Elviirale, kes näevad vaeva ja teevad ettevalmistused. Tulla saab ainult ette registreerudes, sest kohtade arv on piiratud.