Võnnu kunstniku Richard Hindovi maalinäitus avatud Võnnu Kultuurimajas

                     Richard Hindovi autoportree

16. novembril 2012 avasime Võnnu Kultuurimajas 
Võnnus elanud kunstniku Richard Hindovi maalinäituse. 
Võnnus on elanud ja tegutsenud 1926-2010 aastatel mees nimega Richard Hindov. Ta töötas pikalt Võnnu Keskkoolis geograafiaõpetajana. Tema kirg maalida on aga jätnud meile päranduseks palju kunsti. Praegu on enamus maale Võnnu pensionäride klubi Kerkokell ruumides. Võnnu Kultuurimaja teeb täna koostööd Kerkokellaga ja just seepärast (ning ka tänu proua Kuulile) on kultuurimaja jalutussaalis üleval Hindovi maalinäitus.
Hindovi maale on võimalik ka Sinul endale saada. Selleks pead avaldama soovi Birgitile/Marjule ja tegema annetuse Võnnu Kerkokellale ning Sulle meeldiv teos borneeritakse Sinu jaoks. Uuel aastal, kui võtame maalid alla või vahetame, kingib Kerkokell Sinu soovitud pildi Sulle. 
Ootame kõiki huvilisi kultuurimajja maalinäitust vaatlema. Näitus on avatud alati, kui on kultuurimajas Birgit või Marju :-D ehk siis uksed lahti!
Tere tulemast kunstimaailma....

 Õli, 1982, "Tiina"
 Hindovi maalid aastast 1970 lõpp ja 1980 algusest



Richard Hindov

Võnnu kunstnik sündis 9. veebruaril 1926 aastal väiketalu pidavas peres. Hindovi isa sai talu Vabadussõjas võitlemise eest. Kahjuks murdis tiisikus Hindovi isa ja haigestus ka Hindov ise väikese poisina.  Tema elu päästis õigeaegne Taheva sanatooriumisse ravile pääsemine..
Richard Hindov töötas õpetajana, kuigi on jäänud mälestused, et Hindovile ei meeldinud õpetajaamet.  Kooliõpetaja ameti kõrvalt käis Hindov ülikoolis ning lõpetas seal geograafia eriala. Just ülikooliajal hakkas Hindovit huvitama maalimine.
Richard Hindov proovis leida võimalikult palju kursusi, et end arendada maalikunsti alal. Hindov jõudis isegi Leningradi välja maalikunsti õppimisel ja veetis seal kolm kuud  maalides.
Richard Hindov oli ka abielus. Abielust sündinud tütar elab täna Viljandis. Kuigi abielu lõppes, jäi Hindov ikkagi Võnnu valla elanikuks ning töötas pensionini Võnnus.
Richard Hindov suri Võnnu Haiglas 10.jaanuaril 2010 insulti.