Võnnus toimus PERELAAT lastekaitsepäeva puhul!

 Piltide autor Kersti Rüütli
1. juunil kell 9-12 toimus Võnnus väike kogukonna perelaat. Alevis, parkimisplatsil. Kutsusime ainult meie oma valla väiketootjaid ja käsitöölisi ning kuulutasime valla siseselt, et toimumas selline väike ja hubane ettevõtmine (Kahjuks, väga-väga suureks kahjuks, kakutakse plakateid maha. Me ei jõua neid enam trükkida ega üles kleepida. Palun ärge tehke nii ja kui keegi näeb, siis palun kutsuge korrale!)  Ilmataat andis võimaluse perelaadakest nautida, kuigi üleliia lahke ta siiski polnud. Alles kella 12 ajal hakkas tibutama, õhtul juba ublutas.
Perelaadakese organiseeris suuresti meie majaperenaine Birgit, kes sai ülesandega väga hästi hakkama. Minu jaoks oli vähemalt laadal olemas kõik, mida ühelt korralikult laadalt oodata võib - sinki-vorsti, igat sorti taimi, maiustusi, ehteid ning käsitööd. Kutsume kõiki üles järgmisel korral kindlasti osalema-nii ostma kui müüma, sest mida rohkem, seda uhkem.

 Perelaada hitt ja nunnumeetri mõõdupuu tipp olid 2 kuused hanepojad!
 Velda oli väljas oma imearmsate ja imeodavate õmblustöödega!
 lapsed said soodsa hinnaga batuudil karata ja elektriautodega sõita!
 Avatud oli PANNKOOGILA, kus pakuti Lõuna-Tartumaa Naiskodukaitse poolt TASUTA pannkooke. Rahval oli raske uskuda, et miski on tasuta. Isegi moos oli tasuta! 
 Samuti korraldasime naiskodukaitsega ajalehest paberkorvide õpitoa, kus sai tehnikat õppida. Korv aga jäeti Lõuna-Tartumaa jaoskonnale, kes viib selle 23. juunil heategevuslikule loteriile Maakaitsepäevale!
 Taimi oli kolm erinevat müüki ja valik oli hea.
 Maiustused, mis tõesti olid nostalgia maitse ning lõhnaga!
Käsitöö jaoks lõnga, mis värvi soovite?
Ja ilusaid ehteid......ning meeneid!
 Lubage esitleda - NUTRIA
Kasvab suureks, süüakse ära, suitsetatult kõige parem.
Sööb kõike - nagu siga :-D
Kasvuaeg ainult 12 kuud!
 Ja ujub hästi.....lestadega :-D