Võnnu Naisteklubi kurkide marineerimise õpituba oli 18.08.2013 ja õpetused:

Naised said kokku ja asusid kurke tegema. Järgnevalt jagame õpetuse, kuidas teha marineeritud kurke ning vürtsikat rootsi kurgisalatit:
Kõigepealt tuleb korjata kurgid; kõige parem on korjata kurke varahommikul;
 kui vaja säilitada, siis laota kurgid maapinnale varjulisse kohta
tore, kui sul aiamaal kasvab väärtuslikku mädarõika juurikat.
Mine labidaga kallale ja proovi kätte saada just peenemaid juuri

puhasta juured mullast ja lõika paraja suurusega tükkideks ning pane likku
till võta koos õisikute ja vartega, kuivanud osad eemalda
Korja puhtad mustsõstra lehed
Palli talu koer Palli, igatsev pealtvaataja
pese kurgid korralikult puhta veega

pese ja puhasta mädarõikajuured
puhasta küüslauguküüned
suuremad küüned lõika pooleks, väiksed lähevad tervelt purki
ettevalmistused tehtud,
alustame ROOTSI KURGISALATI tegemisega;
 koori kurgid
seda tööd on hea seltsis teha
lõigu kurgid viiludeks (u 3 mm)
pane pangi (pesukaussi vms anumasse, hea kui oleks emailnõu) põhja mustsõstralehed, till koos õisikutega, mädarõigas, 
vala puhastatud ja viilutatud kurk juurde
kata kurgid kihiga, milles mustsõstralehed, till ja mädarõigas
sega kokku kate, mis läheb peale: kui sul on 2 kg kurki, siis võta
- 600g suhkrut
- 130g soola
- 100g 30% äädikat ja 1 tl külma vett
- sega kõik segi (soovitavalt väljas, sest haiseb jubedalt!)
nüüd vala kate pangi peale, mätsi kõik kinni
pese üks kolmeline puhtaks
lase vett täis
pane taldrik alla ja vajutusse
see jääb seisma 24 tunniks.
Seejärel pane kurgiviilakad puhastesse purkidesse ja kaas peale.
Ei mingit kuumutamist!
Tulemus on vürtsikas, krõmps ning hea lihakõrvane talveks!

I variant kurkide marineerimiseks:
puhastesse purkidesse laduda mustsõstralehed, till, mädarõigast
küüslauguküüned
nüüd lao beebikurgid purkidesse
ja nüüd marinaad: 1 liitri vee kohta pane keevasse vette 3 spl suhkrut ja 1 spl soola
lülita pliit välja, lisa 2 spl äädikat;
nüüd asu maitsma, kui soovid - lisa veel nii soola, suhkrut kui äädikat
vala marinaad kurkide peale
keera kaas peale ja pane purgid kohe kasuka alla, ongi korras.
 Lase vähemalt 24 tundi tekkide all seista

II variant (soovitame suuremate kurkide marineerimiseks)
valmista ette marinaad ja puhtad purgid;
pane kurgid potti marinaadi sisse
jälgi värvi muutumist. Juuresolevalt pildilt on näha,
kuidas ....ja siis topi need kurgid purki nii kiiresti kui saad; marinaad peale,
siis kaas peale ja kasuka alla
siis hoia kaisus ja armasta neid :-D
mida teha ülejääkidega? - viiludeks, tükkideks ja purki ning mainaad peale
ning jälle kasuka alla.
Head tegemist!

http://www.kysk.ee/failid/File/Kop/kysk-Sisemin_logod-valgel2x1_ver6_1%201024.jpg
Toetab Võnnu naiste õpiringe