Võnnu KINO näitas 14.märtsil kell 19 "KERTUT"

Pärast jaaniõhtut kaob Kertu (Ursula Ratasepp) jäljetult. Terve naise perekond satub paanikasse,sest Kertut peetakse tagasihoidliku ja kinnise loomuse tõttu ullikeseks. Pärast pikki otsinguid leitakse Kertu alkoholilembese naistemehe Villu (Mait Malmsten) kodust voodi all hirmunult värisemas. Eelarvamuste küüsis külarahvas tõukab Villu enda seast välja, süüdistades teda naise ärakasutamises. Mis toimus sellel öösel aga tegelikult? Tasapisi lahtirulluv tõde on jahmatavam, kui keegi arvata oskab.
Ilmar Raagi kirjutatud ja lavastatud film “Kertu” on väikeses külaühiskonnas aset leidev ebatavaline armastuslugu, mis portreteerib ühe perekonna ja kogukonna varjatud suhteid. Film tõstatab küsimuse inimese õigusest õnnele ja armastusele ka siis, kui temalt on võetud võimalus ise otsuseid langetada.

Pääse 2€
Lisainfo Kinobussi kodulehelt


Enne seda lastele "Võluhõbe" kell 17.00. Järgmine kord näitame "Võluhõbe 2"
Pääse 1€
FILMI TUTVUSTUS:
Kaugel, kaugel mitme maa ja mere taga... paksu lumevaibaga kaetud Sinimäge sügaval koobastes elavad Sinised päkapikud. Vapra rahva õlul laiub suur vastutus, sest hommikuti läidavad nad päevavalguse ja õhtul ööpimeduse. Seda imelist hetke, mil öö muutub päevaks ning päev ööks, kutsutakse maagiliseks tunniks. Ja maagilise tunni teeb võimalikuks salapärane võluhõbe, mida leidub just ja ainult päkapikkude mäekoopas...
Päkapikukuningal on tütar, printsess Siniroos, väike ja arglik tütarlaps, kes kardab absoluutselt kõike!
Ei ole ta söendanud isegi koopast väljuda, samas kui kõik teised lapsed väljas talverõõme naudivad.
Ja välja, lumme mängima ning kelguga kihutama, saavad lapsed ainult maagilise tunni ajal – just siis kui mäekoobas avaneb ning päevast saab öö; ööst päev. Ühel päeval tuleb Siniroosil julgus rindu võtta ning laia maailme seiklema minna.
Kuningas on väga vana, tema päevad hakkavad möödanuks saama. Olles mures isa tervise pärast, kuuleb väike printsess juhuslikult lugu sellest, kuidas Inimeste maailmas on midagi, mis kõik haiged terveks teeb.
Päästmaks armastatud isa, peab Siniroos oma hirmudest võitu saama, mäekoopast väljuma ja laia ilma seiklema minema. Loomulikult ei suju kõik plaanipäraselt.... Oma rännakul kohtab Siniroos vale mütsivärviga päkapikke, kuuleb jõuludest ja näeb inimesi. Mäekoopast varastatase võluhõbe, mis seab ohtu kõik päkapikud, inimkonna saatuse ning maailma ähvardab igavene pimedus.
Muinasjutuline talvelugu räägib igivana loo, kuidas üheskoos halvast võitu saada ja kuidas suurte tegude nimel endas vaprus leida!
*Soovitame lasteaia vanem aste ja algklassid ning muinastjutte armastavatele suurematele :-D
*Film põhineb populaarsel Norra lastesaatel.